Az Országos Diákkedvezmény Adatbázis oldalának szabályzata

Legutóbb frissítve: 2019.12.23.

Ezen oldalon leírt szabályok az egész website-on érvényesek.

A szabályzat nem ismeret nem mentesít fel az alól.

Megjelentethető kedvezmények és adataik

Az Országos Diákkedvezmény Adatbázis oldalán csak olyan helyek és szolgáltatások jelenhetnek meg, melyek a magyar diákigazolvánnyal rendelkező személyek számára külön kedvezményt nyújtanak.

A megjelenő adatokból egyértelműen beazonosíthatónak kell lennie a kedvezményt nyújtó helynek, szolgáltatásnak. Továbbá az adatoknak meg kell felelni a következő kritériumoknak is.

Minden, az oldalon publikusan megjelent kedvezmény adatainak kötelezően meg kell felelni a következő formális kritériumoknak. Nem modátori hozzáadás esetén az adatok nem jelennek meg azonnal, azt egy moderátor előbb áttekinti. Ezáltal nem moderátori hozzáadáshoz a szabályzat ismerete nem kötelező. A megjelent kedvezmények adataiért miden esetben egy moderátor vállal felelősséget.

Név

Minden helynek és szolgáltatásnak kötelező nevet adni. A név minimum 1 és maximum 120 karakter lehet.

Leírás

Leírás megadása kötelező, melyben utalni kell a kedvezményre. Terjedelme 1 és 500 karakter között lehet.

Kulcsszavak

Minden hozzáadott kedvezményhez szükséges legalább egy kulcsszavat megadni, hogy könyebben kereshető legyen. Maximum 10 kulcsszó adható meg.

Egyes helyeknél előfordulhat, hogy a kedvezmény nem minden Magyar diákigazolvánnyal rendelkező személy számára elérhető. Ilyen esetekben ezeket a megszorításokat fel kell tüntetni a leírásban, esetleg kulcsszóval utalni rá.

Példul ha a kedvezmény csak egy bizonyos egyetem hallgatóinak szól, akkor a kulcsszavak között megjelenhet annak a rövidítése

Cím

Címet nem minden kedvezményhez kötelező magadni. Olyan kedvezményeknél hagyható el, amik valamilyen szolgáltaztást nyújtanak és nem rendelkeznek fizikai bolttal (Például Spotify). Olyankor is elhagyható a cím, ha egy adott kedvezményt ugyan az a természetes vagy jogi személy több fizikai címen is biztosít (Például CinemaCity).

Képek

Minden kedvezményhez lehetőség van feltölteni egy előnézeti képet és egy borítóképet. Ezek megadása nem kötelező. Hiányuk esetén az Országos Diákkedvezmény Adatbázis nevével ellátott kép fog megjelenni.

Elérhetőségek

Megadhatóak a következő linkek vagy kapcsolatfelvételre alkalmas adatok * Email * Telefonszám * Facebook * Instagram * Twitter * Weboldal

Ezek formális helyessége megadás esetén szükséges az elfogadáshoz.

Hozzáadás menete

Minden nem moderátorként hozzáadott kedvezmény először egy függő listába kerül, és csak moderátori áttekintés után jelenhet meg az oldalon mindenki számára. A moderátorként hozzáadott kedvezmények egyből megjelenhetnek az oldalon.

A nem moderátorként hozzáadott adatoknak csak az előbb írt formális kötelezettségeknek kell megfelelniük. Nem kötelező mindent precízen kitölteni, viszont érdemes annyi minimális adatot megadni, hogy a moderátorok ellenőrizni tudják a kedvezményt, és el tudják végezni a további szerkesztéseket, hogy a kedvezmény megfelelő formában kerüljön ki az oldalra. Ellenkező esetben a moderátorok visszautasíthatják a kérelmet.

Moderátori felelősség

Minden kedvezménynél tárolva van, hogy azt melyik moderátor és mikor módosította utoljára. Minden módosítás után az a moderátor felel az adott kedvezmény adatainak helyességeiért, aki azt utoljára módosította, vagy elfogadta függő állapotban.

Emellett még tárolva van, hogy legelőször ki adta hozzá az adatokat az adatbázishoz.

Minden esetben a moderátor email címe van eltárolva. Amennyiben egy kedvezményt nem moderátor regisztrál először az oldalra, akkor a kedvezmény létrehozója civil jelzést kap.

Moderátorok

A moderátorok feladata a függüben lévő kérések áttekintése és kezelése. A moderátor szerkesztheti a kérést. Miután a moderátor elfogadott egy kérést, az email címe szerepelni fog az adatbázisban a kedvezmény adatai között (az odalon nem jelenik meg) és Ő felel azért, hogy az adott kedvezmény megjelenéséért az oldalon. Emelett a moderátor bármikor szerkesztheti bármelyik kedvezmény adatait az odalon. Minden szerkesztés után a felelősség a szerkesztő moderátorra hárul át, bárkié is volt az előtte.

Adatok

A moderátorok megadhatnak nevet a profiljukhoz, ami megjelenik nekik bizonyos oldalakon. A moderátorok azonosítása nem a nevük, hanem email-címük alapján történik.

Új moderátor regisztrálásakkor egy egyszerű jelszót kap, melyet belépés után megváltoztathat.

Email cím megváltozatására nincs lehetőség azonosítási okoból.